archiefzondag 11 augustus 2024 Van ideeën naar een aantrekkelijker beugelspel

Van ideeën naar een aantrekkelijker beugelspel

We zijn met z’n allen als beugelsport al enige tijd zoekende als het gaat om het aantrekkelijk maken van het beugelen. Er waren in de afgelopen jaren veel ideeën en creativiteit ‘in de wandelgangen’ te horen, maar daar bleef het vaak bij. Om al die energie te bundelen en tot concrete stappen te komen, hebben we begin juni een oproep gedaan via alle secretariaten voor een ideeënavond. Het uitgangspunt daarvan is om dit op korte termijn in de praktijk te gaan brengen en dit is goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering op 10 juni. ‘Korte termijn’ betekent in dit geval zo mogelijk ook al bij het begin van het nieuwe seizoen, mits dit uitvoerbaar en haalbaar is.

Uitwerking van de ideeën
Die ideeënavond, op 4 juli in Kessel, leverende uit alle hoeken aanmeldingen op, van Brabant tot Duitsland en van recreanten tot Ereklasse, met in totaal zo’n 20 ideeën. Na een constructieve avond zijn er 5 voorstellen uit de bus gekomen waarmee werkgroepjes aan de slag zijn gegaan.

Die werkgroepjes hebben ieder een voorstel uitgewerkt, waarbij (onder andere) is gekeken naar vragen als ‘waarom is dit een goed idee voor de beugelsport’, ‘hoe gaan we het idee introduceren in de sport’ en ‘is dit idee uitvoerbaar’. Op het moment zijn de werkgroepjes in overleg met het bestuur en enkele commissies bezig om de ideeën af te maken en klaar te maken voor een presentatie.

Presentatie en stemming op 26 augustus 19:30 op de beugelbaan van Meijel
En bij die presentatie, daar kunt u ook allemaal kennismaken met de ideeën en erover meebeslissen! Want de beugelsport, dat zijn we allemaal en niet alleen een handjevol beugelfanatiekelingen en de bond. Dus we vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te beslissen. U bent dan ook allemaal van harte uitgenodigd om op 26 augustus a.s. naar de beugelbaan van BC Meijel te komen (Kerkstraat 8, 5768 BG Meijel), aanvang is om 19:30. Bedoeling is om rond 22:00 af te ronden.

Verloop van de avond
Na een korte inleiding zal de avond er als volgt uitzien:
- Presentatie (en eventueel demonstratie) van de 5 plannen. U ontvangt ook alles op papier, zodat u elk plan nog even rustig kunt nalezen.
- Tijd en ruimte om vragen te stellen of opmerkingen te maken
- Een korte pauze
- Stemming over de plannen
- Korte toelichting over de invoering
- Afronding

Hoe gaan we iedereen informeren die er niet bij kan zijn?
Hoewel we weten dat u onze sport allemaal een warm hart toedraagt, zullen niet alle 1000+ leden aanwezig zijn. En we vinden het van het grootste belang dat iedereen duidelijk en volledig op de hoogte is van de nieuwe plannen. Dus hoe gaan we dat doen?

De dag na de presentatie en stemming komt er een bericht op de website en gaat er een e-mail naar alle secretariaten (vrij kort daarna kan die mail dan bij u zijn). Maar om zeker teweten dat we echt iedereen bereiken, zullen we diezelfde dag (27 augustus) een brief sturen naar alle leden. (Hierbij dan ook een vriendelijke herinnering naar alle secretarissen om veranderingen in de ledenadministratie tijdig aan de NBB door te geven.) In die e-mail en brief zal worden uitgelegd welke ideeën er zijn goedgekeurd en hoe de invoering van die plannen eruitziet.

Tot slot
We hopen met deze wat ongebruikelijke stap samen met u de beugelsport qua populariteit een duwtje in de rug te geven. We realiseren ons dat dit mogelijk wat snel gaat (dat wisselt per plan), dat het even wennen zal zijn en daar houden we met de invoering ook zoveel mogelijk rekening mee.

Maar we zullen vooruit moeten om ook in de toekomst te kunnen blijven beugelen en we voelen ons daarin gesteund door de verenigingen die hier op de Algemene Ledenvergadering brede steun voor hebben uitgesproken.

Via deze weg roepen we u dan ook allemaal op om op 26 augustus uw stem te komen laten horen!

En mocht u er niet bij kunnen zijn, hopen we dat u in het belang van onze mooie beugelsport constructief zult kijken naar de plannen die uw medebeugelaars hebben gesteund!


Met vriendelijke sportgroet,

Het bestuur
www.beugelen.nl